Griezmann se u subotu oprašta od Atletica: Svima je već rekao da odlazi

Postaje novi igrač Barcelone

Griezmann se u subotu oprašta od Atletica: Svima je već rekao da odlazi

Edmir Škorić

Antoine Griezmann će u subotu odigrati posljednji meč u dresu Atletico Madrida.

Griezmann je prošlog ljeta bio itekako blizu prelaska u Barcelonu, no odlučio je da još jednu sezonu provede u Madridu. Sada je, čini se, definitivno odlučio da ide u Barcelonu.

On u subotu navodno protiv Levantea u Valenciji igra posljednji meč u dresu Atletica, a nakon tog meča će lično klubu saopštiti da odlazi.

Odluku je već prenio treneru Diegu Simeoneu, pa je sada već izvjesno da postaje član Katalonaca.

Kada je neposredno prije Svjetskog prvenstva potpisao novi ugovor s Atleticom, odštetna klauzula porasla je na 200 miliona eura, ali ona će od 1. jula biti smanjena na 125 miliona.

Navodno je Barca odlučna da plati taj iznos, a razgovori s igračem su u toku. Prema pouzdanim informacijama španskih novinara, Barca sprema petogodišnji ugovor francuskom napadaču.

Griezmann je dugogodišnji član Jorgandžija. U klub je došao u ljeto 2014. iz Real Sociedada za 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone je ukupno odigrao 47 mečeva i postigao je 21 pogodak uz 10 asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

barcaforever
nadam.se da neće fulat zicere koje mu Messi naštima , onaj dembele i kutinjo su da bog sačuva ...
1 1
luks-02
Ponovit ču još jednom.To če biti još jedan promašaj Barcelone.I još petogodišnji ugovor mu nude.umesto prvo jednogodišnji ugovor ,da se vidi koliko vredi.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi