Griezmann o Messiju: Date mu dinju, on je pretvori u kavijar
FOTO - EPA

Napadač hvali Argentinca

Griezmann o Messiju: Date mu dinju, on je pretvori u kavijar

A. Beganović

Barcelona nije uspjela osvojiti naslov prvaka Španije, no u ovom klubu vjeruju da će stvari u narednoj sezoni biti mnogo povoljnije.

U sami finiš prvenstva Barcelona je ušla sa realnim šansama u borbi za titulu, ali ipak na kraju Messi i društvo nisu uspjeli.

Često su španski mediji izvještavali o lošoj atmosferi u timu, a prema njihovim informacijama odnos Lionela Messija i Antoinea Griezmanna nije bio na zavidnom nivou.

Međutim, čini se da su pretjerali, odnosno tako se može zaključiti iz intervjua koji je Griezmann dao francuskim medijima uoči Evropskog prvenstva.

"Imamo dobar odnos. Super se slažemo. Ponekad se dopisujemo, a često komuniciramo i na treningu. Na terenu s njim očito je sve lako. Date mu dinju, a on je pretvori u kavijar", istakao je Griezmann.

Osvrnuo se sjajni napadač i na proteklu sezonu. Smatra da su imali velikih problema zbog povreda, ali vjeruje da će u narednoj biti mnogo toga bolje.

"Kako se sezona bližila kraju naša igra bivala je sve bolja i bolja. Ove sezone bilo je malo teže zbog povreda i nije uvijek svaki igrač igrao na mjestu na kojem može dati najviše. No, u novoj sezoni s novim igračima situacija bi se trebala popraviti", rekao je Griezmann.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Priznao je i da na početku sezone nije bio sretan.

"Na početku sezone nisam bio baš sretan jer nisam igrao. Nisam se osjećao važnim igračem. Navikao sam igrati u svakom meču, posebno onom velikom. Sjedio sam na klupi u utakmici protiv Real Madrida u oktobru, i naljutilo me to što su se igrači zagrijavali pored mene, a ja sam ostao na klupi. Ali to je volja trenera. Moramo to prihvatiti i raditi na tome da se predomisli”, rekao je Griezmann

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jozef
Šta fali dinji?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi