Griezmann približio Atletico polufinalu
Foto: EPA

Aletico savladao Leicester sa 1:0

Griezmann približio Atletico polufinalu

Endin Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida savladali su večeras na domaćem terenu Leicester (1:0) u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka.

Atletico je prvu dobru priliku imao u petoj minuti kada je šutirao Koke, ali je lopta nakon njegovog udarca uzdrmala stativu engleske ekipe. Ipak, u 27. minuti domaći su uspjeli da dođu do prednosti. Albrighton je skrivio penal, a siguran sa bijele tačke bio je Griezmann za 1:0.

U finišu prvog poluvremena Atletico je mogao udvostručiti svoju prednost, ponovo je pokušao Koke, no lopta je otišla tik pored stative Schmeichela. U drugom poluvremenu igralo se većinom između dva kaznena prostora. Atletico je dobru šansu imao u 61. minuti preko Torresa, ali napadač madridske ekipe je na kraju loše šutirao.

Izabranici Diega Simeonea su imali potpunu incijativu u ovoj utakmici, ali nisu uspjevali nikako da dođu do drugog pogotka. S druge strane, Leicester je utakmicu na Vicente Calderonu završio bez udarca u okvir gola. To dovoljno govori koliko je Atletico Madrid dominirao večeras.

Ipak, na kraju je domaći tim slavio samo sa 1:0 što ostavlja nadu Leicesteru da u revanš utakmici može nadoknaditi ovaj zaostatak. Sigurno je da nas očekuje sjajan meč iako je Atletico veliki favorit.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, polufinale:

Atletico Madrid - Leicester 1:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi