Griezmann: Sa novom tehnologijom se gubi draž fudbala

Podijeljena mišljenja u vezi nove video tehnologije

Griezmann: Sa novom tehnologijom se gubi draž fudbala

Nakon prijateljske utakmice Francuske i Španije, najviše se razgovaralo o novoj inovaciji kada je suđenje u pitanju, video pomoći za suce.

Nakon što je na ovom susretu upotrijebljena nova tehnologija, kada je Francuskoj poništen gol koji je postigao Antoine Griezmann, i sam Griezmann je podijelo svoje mišljenje o ovom novitetu.

On je rekao da shvata prednosti sistema, ali i da misli kako će ovo oduzeti određeni element strasti iz utakmica, kao i da će upotreba ovog sistema dovesti do dugotrajnijeg pauziranja igre.

"Najgora stvar je što morate čekati. Ja sam već proslavio gol, ali se kasnije ustanovilo da je on poništen", rekao je francuski napadač.

Dodao je i da ukoliko postignete pogodak prvo morate sačekati odluku sudaca koji pregledavaju snimak, a tek poslije možete proslaviti isti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"To je šteta, jer gubite draž fudbala, ali šta je tu je", dodao je na kraju Griezmann.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi