Kraj ere Sergija Busquetsa na Camp Nouu

I njegovo je prošlo

Kraj ere Sergija Busquetsa na Camp Nouu

Španski reprezentativac Sergio Busquets (30) trebao bi ovog ljeta postati "bivši" u Barceloni.

Nakon eliminacije od Liverpoola u polufinalu Lige prvaka, navijači Barcelone su označili upravo Busquetsa kao glavnog krivca, a stvari su bile još gore po njega tokom utakmice protiv Getafea prošlog vikenda.

Naime, navijači Barcelone su izviždali svaki njegov kontakt sa loptom i time mu jasno dali doznanja šta misle o njegovoj igri.

Španska Marca prenosi kako je njegova era u Barceloni završena i da od ljeta može potražiti novi klub. Na njegovo mjesto u prvoj postavi trebao bi stati Holanđanin Frankie de Jong koji stiže iz Ajaxa za 75 miliona eura, a preostala dva člana središnjeg veznog reda trebala bi biti Ivan Rakitić i Arthur.

Inače, Busquets je posljednji član jedne od najboljih veznih linija u historiji fudbala (Busquets, Xavi, Iniesta), pa će njegovim odlaskom klub sa stadiona Camp Nou svakako izgledati daleko drugačije.

Stanica nakon Barcelone: Busquets otkrio gdje će nastaviti karijeru

Inače, Španac je prije nekoliko godina govorio o tome gdje bi volio nastaviti karijeru pa je nagovijestio da će to biti Sjedinjene Američke Države.

"Moja budućnost? Uvijek sam govorio da ću otići onog dana kada ne budem mogao davati 100 %. Budućnost je teško predvidjeti, ali zaluđen sam Sjedinjenim Američkim Držvama", kazao je Busqets.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Busqetsov ugovor s Barcelonom traje do 2023. godine, a do sada je za klub s Nou Campa odigrao čak 528 utakmica te postigao 13 golova.

Inače, Busquets je jedan od rijetkih fudbalera koji se može pohvaliti činjenicom da je praktično osvojio svako takmičenje u kojem je igrao. S Barcelonom je osvojio Ligu prvaka te sve klupske trofeje u Španiji, dok je sa Crvenom furijom bio prvak svijeta i Evrope.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi