Griezmann u završnici za bitnu pobjedu Atletica
Griezmann ponovo, po ko zna koji put, igrač odluke za Madriđane. (Foto: EPA)

Sociedad vodio, pa izgubio

Griezmann u završnici za bitnu pobjedu Atletica

Edmir Škorić

Atletico Madrid je u 14. kolu La Lige došao do pobjede i to nakon preokreta nad Real Sociedadom (2:1).

 

Atletico i Sociedad igraju dobro u posljednje vrijeme, pa je bilo za očekivati zanimljiv i neizvjestan susret, što je na kraju i bio okršaj na Wanda Metropolitanu.

Baski su poveli pogotkom Josea Williana s penala u 29. minuti i rezultat 0:1 bio je aktivan sve do 63. minute, kada je Filipe Luis zabio za 1:1.

Poslije tog gola Atletico kreće na sve ili ništa, želeći da iskoristi kiks Barcelone protiv Celte, da bi Antoine Griezmann u 88. minuti, a ko drugi, pogodio za potpuno slavlje domaćina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Griezmannu je ovo tek peti pogodak u La Ligi ove sezone, no ono što je njemu najvažnije - Atletico je sada na 30 bodova i Barci se primakao na minus pet, dok durgoplasirana Valencia ima 31 bod i utakmicu manje.

La Liga, 14. kolo:
Atletico - Sociedad 2:1 (Filipe Luis 63, Griezmann 88/ W. Jose 29 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi