Grkinje su favoriti, ali idemo bez bijele zastave

Optiimizam pred put u Solun

Grkinje su favoriti, ali idemo bez bijele zastave

E. Dindić

Danas je u prostorijama SKPC Mejdan održana press-konferencija OŽRK Jedinstvo AtlasRelax, a povod je bio nastup u 3.kolu EHF Challenge Kupa protiv ekipe PAOKA iz Soluna. 

Prisutnim novinarima prvi se obratio Zvjezdan Karadžin član Uprave kluba koji je saopštio plan putovanja do Soluna. 

"Odlučili smo se da idemo u Grčku autobusom, krećemo u četvrtak u 6 ujutro. Putujemo prvo do Skoplja, tamo ćemo održati jedan trening u sali Metalurga. Idući dan putujemo u Solun tačnije u mjesto udaljeno 18 km od Soluna. Održaćemo dva treninga u sali u kojoj se igra utakmica"

Sportski direktor kluba Elmir Grabčanović istakao je kako je Tuzla zaslužila jednu Europsku utakmicu nakon toliko godina. Istakao je također da u uzvratu UO kluba planira i zvanično da se oprosti od svojih veteranki Sabine Zupčević, Indire Horozović, Nermine Kušmić i Zorice Bošković. 

"PAOK je jedna velika sportska porodica, i svi znamo koliko oni znače u Grčkoj. Nemamo mnogo informacija o protivniku, jer izmijenili su dosta ekipu, a najbolje igračice su im tri Makedonke Nikolić, Sarafimovska i Nikolovska, a imaju i kvalitetne igračice iz Danske i Rumunije. Njima prepuštam ulogu favorita, a mi dole idemo da odigramo utakmicu bez opterećenja."

Adrijana Damjanović važan kotačić u igri trenera Damira Cipurkovića neće nastupiti u ovom susretu zbog smrtnog slučaja u porodici, dok je od ranije suspendovana Šejla Kararić. Sve ostale igračice su spremne za ovaj dvomeč protiv PAOK-a. 

Kapiten ekipe Marijana Sorak istakla je da nije previše upoznata sa igrom protivnica. 

"Nismo razmišljali o ovom susretu sa PAOK-om. Imali smo par težih utakmica u prvenstvu, ali nadam se da ćemo izaći još jači iz ovoga. Idemo dole bez nekog opterećenja, da probamo ostvariti dobar rezultat pred uzvrat"

Neira Midžić povratnica u redove Jedinstva nakon kratkog izleta u Danskoj, istakla je kako je veoma tužna što sa njima neće biti Adrijana Damjanović, ali da će igrati u mislima za nju. 

“Cijela ekipa ide tužna zbog Damjanović, ona je sa nama u mislima. Što se tiče utakmice, znamo da ćemo dati sve od sebe, mi živimo za ovu utakmicu jer smo se borile i ‘krvarile’ za to prošle sezone. Nemamo što izgubiti, idemo sa ‘pofajtati’, pa što bude"

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi