Grobari stigli pred stadion u Humskoj, uvrede za predsjednika Srbije

Protest navijača Partizana

Grobari stigli pred stadion u Humskoj, uvrede za predsjednika Srbije

Edmir Škorić

Navijači Partizana su, prema najavi, stigli u centar Beograda gdje su podigli glas protiv trenutne uprave FK Partizan.

Nezadovoljni stanjem u klubu, Grobari su se okupili u centru srbijanske prijestolnice. Tražili su odlaske trenutnih ljudi iz Uprave, skandiravši "Uprava napolje", a imali su poruku i za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, pa su se mogli čuti povici "Vućiću, pederu".

Oni su potom krenuli u protestnu šetnju do stadiona u Humskoj, gdje su stigli nešto iza 20 sati.

Protest je došao dan nakon što je prvi čovjek kluba Milorad Vučelić podnio ostavku, međutim Grobari smatraju da to nije dovoljno, pa traže i odlazak generalnog direktora Miloša Vazure, kao i kompletne uprave.

Protest navijača počeo je tačno tri sata prije uzvratne utakmice play-offa Konferencijske lige protiv Nordsjaelanda. Podsjetimo da su crno-bijeli razbijeni u Danskoj u prvoj utakmici sa 5:0.

Što se tiče domaćeg prvenstva, Partizan je nakon pet kola treći sa 10 bodova, ali ima utakmicu manje od TSC-a koji ima 13 bodova, te Crvene zvezde koja ima 12 bodova.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Crno-bijeli su sezonu otvorili remijem kod TSC-a (3:3), a onda su redom pobjeđivali Vojvodinu, Radnički Niš i Javor.

Narednu utakmicu igraju u nedjelju kada će u malom derbiju Beograda gostovati novajliji u ligi, IMT-u.

Top Komentari

Sektor10
A da nema tog Vucica KK im ne bi postojao. Duguju drzavi preko 7 miliona eura za porez koji ne placaju a taj Vucic im sipa drzavne pare da dovode pojacanja. Njihov igrac (Panter) dobija 2.2 miliona eura godisnje, vise nego bilo koji fidbaler Zvezde ikada. I opet im ne valja taj Vucic. ****a licemjerna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi