Kevin Grosskreutz u suzama objavio kraj karijere

Nakon što ga je Stuttgart otpustio

Kevin Grosskreutz u suzama objavio kraj karijere

Čitav svijet se ove sedmice srušio za nekadašnjeg njemačkog reprezentativca Kevina Grosskreutza.

On se u ponedjeljak potukao tokom noćnog izlaska te je dobio ozbiljne batine zbog kojih je završio u bolnici. Da stvar bude još gora za njega, njegova ekipa Stuttgart ga je otpustila nakon što se situacija primirila.

On je danas održao konferenciju za novinare na kojoj je u suzama poručio da više ne želi imati ništa sa fudbalom.

"Ne želim više ništa imati sa profesionalnim fudbalom. Pogriješio sam i žao mi je. Spreman sam snositi posljedice. Žao mi je što sam prijatelje i porodicu doveo u ovu situaciju. Žao mi je što odlazim iz Stuttgarta. Klubu i navijačima želim sve najbolje. Šta dalje? Ne znam. Želim pobjeći od svega", rekao je uplakani Grosskreutz.

Okončanje karijere je sigurno iznenađujuća odluka obzirom da nekadašnji fudbaler Borussije Dortmund ima samo 28 godina i do prije godinu ili dvije bio je na vrhuncu karijere. On je igrao za Rot Weiss Ahlen, Borussiju Dortmund, Galatasaray i Stuttgart. Za reprezentaciju je upisao pet mečeva.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi