Grujića u derbiju Borac - Sarajevo oduševili pojedinci: "Pokazali su da mogu...."

Bivši igrač i jednog i drugog kluba za SportSport.ba

Grujića u derbiju Borac - Sarajevo oduševili pojedinci: "Pokazali su da mogu...." · Intervju

E. Škorić

S posebnim je žarom utakmicu u Banjaluci pratio nekadašnji bh. reprezentativac Vladan Grujić.

Grujić je ponikao u Borcu, odigrao je veliki broj utakmica za banjalučkog velikana, ali lijepe uspomene nosi i sa Koševa gdje je svojevremeno, doduše ne predugo, igrao.

Jeste li imali svog favorita u ovoj utakmici?

"Da budem iskren, navijao sam za dobar fudbal, mada sam očekivao i bolju utakmicu u smislu kvaliteta i svega, ali opet, treba imat iu obzir da je pritisak bio veliki, da je tek početak nastavka sezone...", govori Grujić za SportSport.ba.

Sarajevo je slavilo s 2:0, a nekako je izgledalo prije same utakmice kao da je Borac favorit u duelu?

"To me baš iznenadilo. Stvorila se slika kao da je Borac favorit, ali objektivno je zbog svega Sarajevo u meč trebalo da uđe kao favorit. No, fudbal zato i jeste zanimljiv, nije važno ko je favorit jer je u 90 minuta sve moguće. Mislim da je Borcu dosta falio i Marko Jovanović".

Šta ste posebno zapazili u derbiju?

"Na mene su poseban dojam ostavili mladi igrači. Drago mi je da mladi igrači poput Danilovića, Salčina, Kovačevića... dobijaju pravu šansu i da, što je još bitnije, pokazuju da mogu i tako mladi da budu važni u ekipama koje se bore za vrh. Danilović me oduševio, mislim da tu leži veliki potencijal, a s druge strane Salčin koj ije plemeniti vezni igrač, a opet se sjajno snašao na beku. Gledao sam ga još u akademiji dok je igrao i već tada se vidjelo da tu 'ima nešto'. Kovačević nije bez razloga jedan od najboljih mladih golmana u regionu i on pokazuje da se ne trebamo brinuti za budućnost reprezentativnog fudbala".

Borac se nekako sa stilom vratio u elitu, baš kao i Velež...

"Borac se podigao na daleko veći nivo na kojem je i trebao biti. To pokazuje i 10.000 ljudi na stadionu. U Banjaluci su svi željni fudbala, borbe za titulu, Evropu, velikih utakmica... Pohvale i Velež koji radi sjajan posao i u svakom segmentu, posebno mi je drago zbog toga što sređuju stadion".

Šta biste voljeli da se promijeni u Premijer ligi ili šta mislite da nedostaje?

"Možda je ipak potrebno da se više ulaže u mlade i da im se pruža dovoljno prostora za napredak. Gledao sam listu strijelaca i tu su uglavnom ovi stariji igrači i mislim da smo, gledajući prosjek godina, najstarija liga u ovom dijelu Evrope".

Koga biste izdvojili kao favorita za titulu?

"Po igračima i po ambijentu Sarajevo, ali tu vidim Borac i Zrinjski, koji nekako u tišini i iz prikrajka vreba priliku i kao takav može da bude izuzetno opasan".

Niste spomenuli Željezničar?

"E da, i Željezničar je tu, naravno, kao i svake godine, ali nekako mi nisu doveli baš konkretna pojačanja i nisam siguran hoće li moći da vode tu bitku za vrh do kraja".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vaši bivši klubovi Borac i Sarajevo dobro kotiraju u toj borbi za titulu, pa biste mogli da budete zadovoljni konačnim poretkom na tabeli?

"Oba moja kluba su u borbi za titulu i to me jako raduje. Neću imati ništa protiv da osvoji i Sarajevo, ali posebno Borac u kojem sam ponikao i igrao toliko dugo. Ako ništa, želim da i jedni i drugi svake godine vode borbu za prvo mjesto", zaključuje Grujić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

genter
Kakav crni Borac, talasika...
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi