Grupa u kojoj svi imaju jednake šanse

Predstavljamo grupu F Lige prvaka

Grupa u kojoj svi imaju jednake šanse

Po mnogima grupa F je najujednačenija grupa u ovosezonskom izdanju Lige prvaka, gdje svaki kandidat ima realne šanse za plasman u narednu fazu takmičenja, a pored Napolija, Arsenala i Marseillea u grupi se nalazi i prošlogodišnji finalist Borussia Dortmund.

Arsenal, klub iz sjevernog Londona osnovan davne 1886. važi za jednog od najuspješnijih engleskih klubova. Popularni Topnici ssvojili su trinaest titular Premiershipa, te deset pehara FA Cupa. Interesantno je da već šesnaest godina ne izostaju iz najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi. 

Nakon loše otvorene sezone i poraza od Aston Ville, Arsenal je posložio karte i sada sa svojim velikim pojačanjem Mesutom Ozilom, za kojeg je Real Madridu platio 50 miliona eura, igra zaista fantastičan nogomet. Najbliže osvajanju titule Lige prvaka Arsenal je bio u sezoni 2005/2006 ali tada je na Stade de Franceu u Parizu bolji bio sastav Barcelone. 

Olympique Marseille jedan je od najtrofejnijih klubova Francuske, a među prvim timovima je koji su imali čast da se okite titulom Lige prvaka, te je jedini klub francuski tim koji se može ponositi sa osvojenom evropskom titulom. Naime, Marseille je 1993. osvojio naslov Lige prvaka, nakon što su osvajali francusko prvenstvo četiri sezone zaredom. 

Kada je riječ o titulama u domaćem prvenstvu Olympique u svojim virtinama ima devet šampionskih titula, te deset pehara Kupa Francuske.

Borussia Dortmund, viceoprvak iz prošle sezone najtrofejniji je njemački klub nakon Bayerna od kojeg su poraženi u prošlosezonskom finalu na Wembleyu. Nakon ujedinjenja Zapadne i Istočne Njemačke popularni Milioneri su osvojili pet "salatara" i jedan DFB Cup. Na policama Dortmundove svečane sale nalazi se i titulu prvaka Evrope osvojena 1997. godine u finalu protiv velikog Juventusa. 

Protekle sezone BVB je igrao zaista fantastičan, napadački, nogomet u Ligi šampiona i dogurali čak do finala. Da li će Reus, Lewandoski i društvo sa savjetima Kloppa i ovaj put dogurati do finala ostaje da se vidi.

Napoli je ponovo u Ligi šampiona sa novim trenerom ali sa starim ambicijama. Mnogi vjeruju da bi upravo sastav sa San Paolo stadiona mogao biti veliko iznenađenje ovogodišnje Lige šampiona. Inače, Napoli je definitivno tim koji je ozbiljan kandidat za sve trofeje ne samo u Italiji, već i u cijeloj Evropi. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon Maradonine ere, pa klupskog bankrota 2004. godine, klub iz Napulja doživljava svoj novi procvat. Na čelu sa sjajnim predsjendikom De Laurentisom, koji se može pohvaliti sjajnim transferima u posljednje vrijeme, te iskusnim stručnjakom kakav je Rafa Benitez i mnogim zvučnim pojačanjima poput Higuaina, Albiola, Reine, Callejona cijeli Napulj se sa razlogom nada prolasku u drugi krug takmičenja. Inače SSC Napoli u svojoj je historiji dva puta osvajao Scudettp i četiri Coppa Italia.

Najveći evropski uspjeh Napolitanci su napravili 1989. godine kada su predvođeni Diegom Armandom Maradonom osvojili Kup UEFA.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.