Salve uvreda iz Rusije za poljsku zvijezdu: Nema m**a, mora se ispričati!

Bivši golman SSSR-a o Poljaku

Salve uvreda iz Rusije za poljsku zvijezdu: Nema m**a, mora se ispričati!

Eldar Ganibegović

Sve više stranih fudbalera napušta ruske klubove.

Među prvima koji je to napravio je reprezentativac Poljske Grzegorz Krychowiak koji je napustio Krasnodar (traje proces raskida saradnje), ali za sobom povukao i nekoliko saigrača, tako da su klub već napustili Victor Classon i Remy Cabella, a ugovori s ostalim igračima su suspendovani.

Poljak se svojim hrabrim stavom izložio kritici. Rusi ne biraju riječi kad govore o "pobuni" stranih igrača u Krasnodaru. Krychowiaka su zvali mišem, naprimjer.

"Ovakav pristup stranaca nema veze s profesionalnošću. Pobrkali su sport s politikom, što je već odavno običaj u zapadnom svijetu. Inače, uprava kluba je za sve pobunjenike platila 75 miliona eura. Hoće li sada vratiti taj novac ako ne žele raditi?", pita se Wadim Bagrow na portalu soccer.ru.

Anzor Kavazašvili, bivši golman reprezentacije SSSR-a, otišao je korak dalje. Ovaj 81-godišnjak propisno je izvrijeđao igrače koji su napustili Krasnodar.

"Galicki (vlasnik Krasnodara, op. a)  troši veliki novac na klub. Šteta za njega. Cijela ova gomila stranih igrača samo je pobjegla. Nemaju m**a. Ponašali su se kao slabići. Krychowiak se za takav čin mora ispričati vlasniku kluba", rekao je Kavazašvili.

Krychowiakova budućnost, međutim, još uvijek nije jasna. Poljak želi raskinuti ugovor s klubom, a pregovori o ovom pitanju još uvijek traju.

Ako strane ne postignu dogovor, veznjak će vjerojatno imati koristi od novih pravila FIFA-e - FIFA  može suspendovati njegov ugovor s Krasnodarom. U ovom slučaju do 30. juna mogao bi bez posljedica igrati za drugi klub.

Top Komentari

Zoilomas
Nekog boli ***** sta kaze ssrovac, smrt cetnicima i rusima i nista drugo. Bog ce vama da sudi mi cemo samo zakazati sastanak
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi