Ruski bezobrazluk bez granica: Kako su reagovali tamošnji mediji na odlaske igrača iz klubova?

Krychowiak i ekipa na udaru

Ruski bezobrazluk bez granica: Kako su reagovali tamošnji mediji na odlaske igrača iz klubova?

Eldar Ganibegović

Zbog agresije Rusije na Ukrajinu, tamošnji sport pretrpio je mnoge sankcije.

Između ostalih, FIFA i UEFA su suspendovale njihove reprezentacije i klubove iz svih takmičenja pod svojim okriljem, a FIFA je čak donijela i odluku da igrači mogu da napuste ruske klubove.

Fudbalski savez Rusije najavio je tužbu CAS-u, pa ćemo vidjeti šta će na kraju biti od svega toga.

Inače, velike promjene čekaju ekipu Krasnodara. Šesta momčad ruske lige u srijedu je ostala bez trenera. Daniel Farke napustio je klub sa svim svojim osobljem. Trener je u intervjuu za Kicker objasnio da je to bilo zbog obiteljskih razloga.

Sve ukazuje na to da će se zbog rata u Ukrajini s Krasnodarom uskoro oprostiti i strani igrači. Prvi je istupio poljski fudbaler Grzegorz Krychowiak. Poljak nije samo započeo razgovore o prijevremenom raskidu ugovora, već je na sličan način nagovorio i svoje saigrače. Bojkotovali su trening i navodno su sporazumno raskinuli ugovore, prenosi sport.pl.

Zbog toga se od momčadi vjerovatno može oprostiti čak devet igrača. Osim Krychowiaka, to su: Junior Alonso, Cristian Ramirez, Remy Cabella, John Cordoba, Wanderson, Erik Botheim i Kaio Pantaleao.

Oglasi

Ruski mediji ne gledaju baš blagonaklono na ovakvo ponašanje igrača Krasnodara.

"Ovakav pristup stranaca nema veze s profesionalnošću. Pobrkali su sport s politikom, što je već odavno običaj u zapadnom svijetu. Inače, uprava kluba je za sve pobunjenike platila 75 miliona eura. Hoće li sada vratiti taj novac ako ne žele raditi?", pita se Wadim Bagrow na portalu soccer.ru.

"Čujemo da Grzegorz Krychowiak želi napustiti rusku ligu. Pročulo se i da svi stranci iz Krasnodara ne žele igrati. Ljudski nam je žao Sergeja Galitskog (vlasnik Krasnodara, op. a), on je privatni poduzetnik, nije to zaslužio", piše kubnews.ru.

Nešto blagonaklonije na to gleda Konstantin Genich, bivši fudbaler, a sada televizijski stručnjak. Kako tvrdi, stranci iz Krasnodara nisu imali drugog izbora.

"Koliko ja znam, Krychowiak je trenutno u Rusiji. Razmišlja o svojoj budućnosti. Mislim da ne možete koristiti riječ "bijeg". Koliko sam shvatio igrači su otišli u dogovoru s upravom kluba, a to nikako ne liči na izdaju ili sabotažu. Situacija je stvarno jako teška, pogotovo u gradovima na jugu. Nebo je zatvoreno, obitelji su zabrinute, strani igrači se, blago rečeno, ne uklapaju", rekao je za Match TV, a prenosi sport.pl.

Top Komentari

hz_033
Pitajte Putka zasto !!!!
4 2
Malmi_Suomi
PROKLETI Putin je kriv za sve. Rusija je prokleta država kada ima za predsjednika takvog ex KGB agenta u " staroj Njemačkoj". Rusija ima Lavrova prvog čovjeka za diplomatiju i oni će učiniti sve samo da " odrade ono što su zamislili" i šta treba ove sve strane sportiste , zadržati u Rusiji dok ( sad za sad " samo" Ukrajinu PODERA sa suvremenim naoružanjem) ??? Svi strani sportisti napustiti agresorsku zemlju i zabraniti državi Rusiji da se takmiči bilo gdje vam Rusije i TOČKA!!!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti