Daniel Farke ima novi trenerski angažman, jedna od želja je i bh. fudbaler
FOTO: EPA

Moguća i repriza saradnje

Daniel Farke ima novi trenerski angažman, jedna od želja je i bh. fudbaler

H. Zilić

Ekipa ruskog Krasnodara ozvaničila je saradnju sa trenerom Danielom Farkeom.

Njemački stručnjak je potpisao ugovor do 2024. godine, a to je i klub potvrdio na zvaničnim stranicama.

Farke je prethodni anagžman imao u Norwichu kojeg je vodio u periodu od 2017. do 2021. godine.

Pomenuti trener je u Norwich doveo i bh. fudbalera Marija Vrančića, čije igre izuzento cijeni, a interesantno, odlaskom Farkea iz Norwicha i Vrančić je napustio Kanarince i karijeru nastavio u Stoke Cityu.

Međutim, Farke i Vrnačić bi mogli opet sarađivati jer vlasnici Krasnodara žele da obave dobar transfer rok ove zime, slušat će želje novog trenera, a jedna od Farkrovih želja će biti ponovo saradnja sa Vrančićem, koji ima ugovor sa Stokeom do juna 2022. godine, pa nije isključena opcija da i na ljeto dođe u Krasnodar kao slobodan igrač.

Mario Vrančić (32) je u dosadšanjoj karijeri upisao i šest nastupa za reprezentacij uBosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi