Guardian tradicionalno birao 100 najboljih nogometaša na svijetu, BiH bez svog predstavnika

Lewandowski na vrhu liste

Guardian tradicionalno birao 100 najboljih nogometaša na svijetu, BiH bez svog predstavnika

E. Škorić

Ugledni britanski list The Guardian objavio je popis od 100 najboljih nogometaša u 2020. godini.

Britanci redovno krajem godine izaberu 100 najboljih, a ovaj put nije bilo mjesta za bh. nogometaše. Očekivali smo da bi Miralem Pjanić ili Edin Džeko mogli da se nađu među 100, ali za njih nije bilo mjesta.

Prvi na listi je Robert Lewandowski iz Bayerna, pa zatim slijede Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, a u Top 10 su još Kevin de Bruyne, Sadio Mane, Erling Haaland, Kylian Mbappe, Mohamed Salah, Neymar i Virgil van Dijk.

Najbolji na listi iz našeg okruženja je golman Atletica Jan Oblak koji je na 28. mjestu, dok je Josip Iličić na 61. mjestu, a jedini hrvatski predstavnik Luka Modrić završio je na 71. poziciji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Među 100 nije bilo ni srbijanskih nogometaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi