Guardianova najbolja jedanaestorka Premier lige izazvala burne polemike

Čudni izbori novinara uglednog britanskog lista

Guardianova najbolja jedanaestorka Premier lige izazvala burne polemike

Novinar uglednog britanskog Guardiana je izabrao najboljih 11 dosadašnjeg dijela sezone engleske Premier lige, a ova lista je vrlo brzo izazvala dosta polemika i reakcija na društvenim mrežama.

Naime, kako se bliži kraj sezone 2017/2018 tako se sve češće priča o dobitnicima individualnih nagrada. Glavno pitanje je svakako sljedeće: Ko je najbolji igrač sezone, Cityjev De Bruyne ili Liverpoolov Mohamed Salah?

Oba igrača će svakako biti uvrštena u najboljih 11 Premier lige za sezonu 2017/2018, ali "prijevremena" lista koju je sastavio Guardianov Sachin Nakarni nije naišla na previše odobravanja.

Najviše kontroverzi je svakako izazvao njegov odabir Liverpoolovog Roberta Firmina na poziciji centarfora. Brazilac je svakako sjajan fudbaler, ali mnogima nije jasno kako se on mogao naći na tom mjesti ispred Harryja Kanea i Sergia Aguera.

"Bobby" Firmino ni statistički nije na nivou pomenute dvojice ove sezone, s obzirom da je u Premier ligi postigao 14 golova u odnosu na 24 pogotka Kanea i 21 gol Aguera.

Nakrani je među stative postavio Cityjevog Edersona, dok je u srcu dobrane Burnleyjev tandem Den Mee-James Tarkowski. Bekovske pozicije su, pak, zauzeli Andrew Robertson i Kyle Walker.

Tročlani vezni red se sastoji od Watfordovog Abdoulayea Doucourea, Kevina De Bruynea i Davida Silve, dok su po krilima, iza Firmina u špicu, fudbaler Pijetlova Son Heung-Min i Mohamed Salah.

Najboljih 11 dosadašnjeg dijela premierligaške sezone po novinaru Guardiana:

Golman: Ederson (Manchester City)

Odbrana: Kyle Walker (Manchester City), James Tarkowski (Burnley), Ben Mee (Burnley), Andrew Robertson (Liverpool)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vezni red: Abdoulaye Doucoure (Watford), Kevin De Bruyne (Manchester City), David Silva (Manchester City)

Napad: Mohamed Salah (Liverpool), Son Heung-Min (Tottenham), Roberto Firmino (Liverpool)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi