Guardiola daje 50 miliona za defanzivca Svetaca
Foto: EPA

Van Dijk veoma blizu prelaska u Manchester City

Guardiola daje 50 miliona za defanzivca Svetaca

Pep Guardiola ima u planu dovesti još nekoliko zvučnih pojačanja koja bi pomogla njegovom Manchester Cityju da se iduće sezone uključi u borbu za titulu prvaka Engleske. A jedna od najvećih Guardiolinih želja je štoper Southamptona Virgil Van Dijk.

Prema zadnjim špekulacijama koje dolaze sa Otoka Pep Guardiola je spreman ponuditi Southamptonu čak 50 miliona funti za holandskog reprezentativca. A ukoliko su ove informacije tačne, Van Dijk bi u Cityju mogao zarađivati i do 180.000 funti sedmično.

Holanđanin je prošle godine briljirao u srcu odbrane Southamptona, a The Times javlja kako će mu City ponuditi petogodišnji ugovor prema kojem bi on trebao primati četiri puta veću platu nego što je ima u Southamptonu.

Čini se da su i Sveci svjesni da će Van Dijk napustiti klub ovog ljeta, a on bi nakon Barnarda Silve i mladog golmana Edersona mogao postati naredna Guardiolina akvizicija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi