Teža povreda Virgila van Dijka

Propušta tri mjeseca

Teža povreda Virgila van Dijka

Midhat Šljivak

Holandski fudbaler Virgil van Dijk bio je najtraženiji fudbaler u Engleskoj u zimskom prelaznom roku.

Defanzivac Southamptona je bio na radaru mnogih ekipa, ali se on odlučio na ostanak u ekipi sa St. Mary stadiona, gdje će i završiti ovu sezonu.

Iako se očekivalo da će napraviti veliki transfer, sada je konačno jasno da od toga neće biti ništa. Holanđanin se povrijedio na utakmici protiv Leicestera i biće van terena naredna tri mjeseca.

Ovo je svakako veliki udarac za tim Claudea Puela. Van Dijk je bio glavni igrač Southamptona, stijena u odbrani i sigurno je da će se njegov izostanak veoma osjetiti.

Holandski fudbaler se povezivao s prelaskom u Manchester City, Chelsea i Everton, ali sada je konačno jasno da od transfera neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ranije je Southampton ostao bez još jednog štopera. Jose Fonte je potpisao za West Ham i sada će Sveci imati velikih problema u defanzivi i sigurno je da bi trebali potražiti zamjenu do kraja prelaznog roka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi