Sada je jasno zbog čega je Chelsea vratio Akea sa posudbe

Mladi stoper ne igra, ali...

Sada je jasno zbog čega je Chelsea vratio Akea sa posudbe

Stoper Chelseaja Nathan Ake se u januaru vratio na Stamford Bridge sa posudbe iz Bournemoutha.

Od povratka u Chelsea, Ake nije odigrao ni minutu za novi/stari klub u Premier ligi jer Conte ne želi mijenjati dobitnu formaciju koja sigurnim korakom ide prema novoj šampionskoj tituli.

Ipak, postoji dobar razlog zbog kojeg je Ake vraćen sa posudbe. Prema pisanju britanskih medija, Chelsea na ljeto sprema ponudu za Virgila van Dijka, a Ake će biti dio nje.

Vrijednost sjajnog Holanđanina iz Southamptona se procjenjuje na 50 miliona funti, a Chelseajev plan je da za njega ponudi Akea i dodatno obeštećenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U tom slučaju, Chelsea bi finansijski bolje prošao, a i Southampton bi dobio vrlo kvalitetnog defanzivca koji bi vjerovatno odmah uskočio u prvih jedanaest.

Nathan Ake (22) je u ovoj sezoni odigrao deset utakmica u Premier ligi ali sve u dresu Bournemoutha, za koji je postigao čak tri pogotka iako je igrao u odbrani. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi