Guardiola dao zeleno svjetlo: Leroy Sane napušta Manchester za 100 miliona eura

Velika je želja Bayerna

Guardiola dao zeleno svjetlo: Leroy Sane napušta Manchester za 100 miliona eura

E. Škorić

Njemački nogometaš senegalskog porijekla Leroy Sane na izlaznim je vratima Manchester Cityja.

Sane je sa odštetom od 50 miliona eura u julu 2016. godine prešao iz Schalkea u Manchester i postao je u to vrijeme najskuplji igrač u njemačkom nogometu.

Od tada do danas je odigrao za City 89 mečeva i postigao je 25 golova, te je za samo dvije i po godine osvojio dva naslova Premier lige, FA kup, Liga kup (2) i Community Shield.

Međutim, čini se da Sane nije u planovima Guardiole za narednu sezonu, pa je prema pisanju Timesa, Pep dao zeleno svjetlo za prodaju Sanea.

Bild je objavio također da će City zahtijevati 100 miliona eura odštete za Sanea, mada se sam igrač nada da će ostati u Manchesteru i da će se izboriti za prvih 11.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Glavni favorit za njegovo dovođenje je njemački prvak Bayern, kom su neophodni krilni igrači nakon što su klub napustile legende Franck Ribery i Arjen Robben. U Bayernu se nadaju da će na krilima upariti njemačke reprezentativce Sanea i Gnabryja.

Prednost Sanea je što može da igra na više pozicija i savršeno dobro poznaje njemački nogomet.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi