Guardiola: Dinamovi igrači nisu htjeli igrati
EPA

Manchester City nadigrao Dinamo

Guardiola: Dinamovi igrači nisu htjeli igrati

Manchester City upisao je pobjedu i u drugom kolu grupne faze Lige prvaka.

Nakon uvjerljive pobjede nad Šahtarom, Guardiolin tim sinoć je na Etihadu pobijedio i Dinamo koji je pružao otpor skoro sat vremena. Onda ih je u slomio sjajni Sterling, a potom i Foden u nadoknadi, te tako postavio, ispostavit će se, konačnih 2:0.

Zbog nove pobjede Pep Guiardiola bio je, naravno, zadovoljan, ali igrom zagrebačke momčadi baš i ne.

"Jako dobro su se branili jedan na jedan, bili su jako agresivni. Deset igrača im stane u kazneni prostor i ne žele igrati", rekao je Pep o igri Dinama, pa potom dodao:

"Dinamo je svoje šanse vrebao iz prekida, ali mi smo bili strpljivi. Na kraju smo imali dovoljno šansi kroz posjed lopte i na koncu zabili golove."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Foden je u potpunosti opravdao Guardiolino povjerenje.

"Vrhunski je odigrao večeras, učinio je velik korak naprijed. Ma, on ima nevjerovatnu završnicu, sretan sam zbog njega i sigurno da zaslužuje više minuta. Vjerujem da će nam i u budućnosti biti od velike pomoći", podvukao je trener Manchester Cityja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi