Ederson u Cityju najbolje puca penale, ali Guardiola jednim snimkom objasnio zašto neće biti izvođač

Prisjetio se penala legendarnog Butta

Ederson u Cityju najbolje puca penale, ali Guardiola jednim snimkom objasnio zašto neće biti izvođač

E. Čaušević

Pep Guardiola još uvijek nije odlučio ko će izvoditi penale u narednom periodu jer se igrači Manchester Cityja nisu baš proslavili.

Iklay Gundogan je nedavno promašio penal protiv Liverpoola, a ranije su to uradili još Kevin de Bruyne i Raheem Sterling.

Već neko vrijeme priča se da bi golman Ederson mogao izvoditi penale, a prije nekoliko dana i sam Guardiola je potvrdio da je ovaj golman najbolji izvođač penala u Cityju.

Međutim, Guardiola ne želi da golman izvodi penale ma koliko dobar bio i za to ima razlog koji je otkrio ostatku ekipe.

On je poručio da protivnici mogu dati gol ukoliko Ederson promaši penal ili čak kada zabije gol. Za primjer im je naveo meč Bundeslige iz 2004. godine kada su igrali Schalke i Bayer Leverkusen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Leverkusen je tada branio legendarni Hans-Jorg Butt koji je bio odličan izvođač penala. Butt je na tom meču zabio gol, ali predugo je slavio, te je Mike Hanke s centra zabio pogodak jer se Butt nije vratio na gol.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lingafo
vi ste debilkosi...pravite clanak od qrca... niškoristi ..... ujutro kad ustanete, znajte da ste qarine neostvarene
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi