Guardiola: "Gvardiol? Ima predobro prezime!"

Potvrdio transfer Hrvata

Guardiola: "Gvardiol? Ima predobro prezime!"

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola potvrdio je da je Joško Gvardiol stigao i da će ubrzo postati novi igrač Građana.

Reprezentativac Hrvatske dugo se povezivao sa Cityjem, a na kraju je engleski prvak dogovorio sve uslove sa Leipzigom i za 90 miliona eura uz bonuse dobio priliku da potpiše jednog od najperspektivnijih stopera današnjice.

Dolaskom na Etihad, Gvardiol je postao najskuplji stoper na svijetu, skinuvši sa trona Harryja Maguirea.

"Kako lijepo prezime ima! Obavlja ljekarske preglede. Svi znaju da je ovdje. Nadajmo se da možemo završiti u sljedećih nekoliko sati ili dana", rekao je Guardiola na press konferenciji Cityja danas.

Podsjetimo, Joško Gvardiol je sinoć iza 22 sata po našem vremenu stigao u Manchester letom iz Njemačke.

Oglasi

City putuje na Wembley na utakmicu protiv Arsenala u nedjelju, te žele da na najbolji način otvore sezonu u kojoj brane čak tri trofeja - Premier liga, FA kup i Liga prvaka.

Posao Cityja s transferima ovog ljeta do sada je bio relativno spor. Veznjak Mateo Kovačić stigao je za 25 miliona funti, dok su Ilkay Gundogan i Riyad Mahrez otišli. U međuvremenu je dogovorena kupovina Gvardiola, koji će ovog vikenda sasvim sigurno i zvanično postati veliko pojačanje engleskog prvaka.

Na pitanje da li ima još aktivnosti u ljetnom prijelaznom roku, Pep je odgovorio: "Ne znam, mislim da će biti nekih promjena. Još nije gotovo".

Govorio je i o budućnosti Bernarda Silve koji bi mogao put Barcelone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne želim nijednog igrača koji ne želi biti ovdje. Ali to je samo moje mišljenje. Ali tek trebamo dobiti odgovarajuću ponudu".

Menadžer Cityja kazao je kako će uraditi sve da zadrži Bernarda Silvu i Kylea Walkera, iako se i jedan i drugi nalaze na izlaznim vratima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi