Guardiola je od 15 gostovanja u nokaut fazi samo tri puta pobijedio

Pep ima 'problem'

Guardiola je od 15 gostovanja u nokaut fazi samo tri puta pobijedio

Edmir Škorić

Manchester City večeras je u Londonu poražen od Tottenhama u engleskom derbiju u Ligi prvaka.

Spursi su slavili s 1:0 uz povredu Harryja Kanea, a City se našao na mukama uoči revanša i sada je blizu ispadanja iz četvrtfinala, mada Pep Guardiola ima tim koji može bilo kome da zabije nekoliko golova.

Večerašnji poraz od Tottenhama pretjerano i ne čudi s obzirom kakvu historiju ima Guardiola na gostovanjima u nokaut fazi Lige prvaka.

Naime, u dosadašnjih 15 gostovanja kao trener Barcelone, Bayerna i Cityja u nokaut fazi Lige prvaka, Pep je ostvario samo tri pobjede i to protiv Arsenala, Basela i Schalkea.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Možda bi to mogla da bude i utjeha navijačima Cityja, budući da njegovi timovi puno bolje izlaze na kraj s protivnima na svom stadionu.

Top Komentari

mer12
Imas problem sto ti je fudbal dosadan kao Barcelonin i sto ti se igraci dodaju bezveze bez bilo cega konkretnog i sto ti igraju patuljci ...tako je i Barca ispala kada je igrala protiv fizicki jaci i visih igraca...samo glavom izbi i opaaaa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi