Guardiola je tako dosadan? City zabio Unitedu nakon 44 dodavanja

U akciji učestvovali svi igrači

Guardiola je tako dosadan? City zabio Unitedu nakon 44 dodavanja

Manchester City nastavio je svoj pobjednički, osvajački pohod i u gradskom derbiju protiv Uniteda. 

Gradski derbi nije ispunio očekivanja budući da je utakmica više ličila na igru mačke i miša. Igrači Pepa Guardiole trenera za kojeg mnogi smatraju da preferira dosadan fudbal slavili su 3:1, a treći gol koji je postigao Ilkay Gundogan veličanstvo je fudbalske igre.

Naime golu je prethodila akcija od 44 dodavanja u kojoj su učestvovali apsolutno svi igrači. Prije se smatralo da je Barcelona ta koja je nenadmašna u pas-igri, ali velikim dijelom zbog Guardiole.

Evo sada se to potvrđuje, kao što je činjenica da City ove sezone svoju igru može primjeniti i protiv jačih ekipa, a ne samo onih skromnijih koje redovno "buši" i zabija im golove najčešće s peterca.

Pogledajte video i uživajte. Ko želi i zna da uživa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf
Hahaa,MU nije jedna od jacih ekipa za vasu informaciju,sa Murinjom su jedna od slabih ekipa u PL.Mucese protiv fenjerasa,jedva poneki gol uvaljaju i definitivno nikad gori fudbal nisu igrali.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi