Teške riječi Pepa Guardiole: FIFA i UEFA ubijaju igrače
FOTO - EPA

Bez dlake na jeziku

Teške riječi Pepa Guardiole: FIFA i UEFA ubijaju igrače

A. Beganović

Menadžer Manchester Cityja, španski stručnjak Pep Guardiola, govorio je zbog čega često pravi rotacije u ekipi.

U posljednje vrijeme u inostranim medijima se mnogo piše o Guardiolinim rotacijama u ekipi, a po tom pitanju oglasio se i menadžer Građana.

Guardiola je istakao da zna da mnogi igrači žele igrati svaku utakmicu ali da to nije moguće.

“Igrači su ljudi, a ne strojevi. Znam da su neki od njih uznemireni jer žele igrati svaki dan, ali to nije moguće. Ako ne rotirate momčad, tada nećete moći sudjelovati u svim takmičenjima, nećete se naći na našem trenutnom položaju. Naravno, fudbaleri mogu igrati, nevjerojatnog su mentaliteta, ali treba im odmor. UEFA i FIFA ubijaju igrače, to je previše. Od početka sezone, nikada nismo imali pauzu sredinom sedmice, niti jednom", rekao je menadžer Građana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nema igrača koji bi to mogao izdržati ne samo fizički, već i psihički. To je nemoguće. Kad rotiram postavu i pobijedim - genije sam, bravo, Pep. Kad izgubimo nakon rotacije, ljudi kažu: „Zašto si rotirao". To nije dosljedno", dodao je španski stručnjak.

Top Komentari

Smarot
Pa bola koliko zarađuju nebi trebali prestat trčat
9 0
Realist
Ti si uništio nogomet svojim transferima a imas igraca za 4 ekipe koje si platio ko zna koliko milijardi i ako su oni umorni sta su oni sto rade 8 sati i vise svaki dan za 500 KM oni su za Lige prvaka onda
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi