Guardiola o Ancelottiju: Njegovi timovi su uvijek pobjeđivali moje

Menadžer Cityja govorio o Italijanu i pohvalio ga

Guardiola o Ancelottiju: Njegovi timovi su uvijek pobjeđivali moje

S. Pašalić

Manchester City će u srijedu na Etihadu dočekati Everton u 21. kolu Premier lige.

Na klupu gostiju je nedavno sjeo Carlo Ancelotti, a menadžer Cityja, Pep Guardiola, je govorio uoči meča protiv Evertona i iznio dosta pohvala na račun Italijana.

"Everton je Everton, jedan od najvećih, najtradicionalnijih, historijskih timova u Engleskoj s nevjerovatnom kvalitetom svojih igrača", rekao je Guardiola novinarima.

"Malo se bore ove sezone za bodove, ali kvaliteta je tu, s novim menadžerom s nevjerovatnim iskustvom."

"Menadžer poput Carla sa svojim nevjerovatnim kapacitetom, jedan je od najpametnijih momaka i uvijek je u mogućnosti - nije važno u koju ekipu ulazi. Natjera ih da rade."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Poznajem ga prilično dobro. Igrali smo nekoliko puta protiv jedan protiv drugog, ne mnogo. Njegove su ekipe uvijek pobijedile naše ekipe. On je nevjerovatan gospodin. Vodio je neke od najvećih i iskusnijih ekipa u Evropi, lista je duga. Kada se to dogodi, to je zato što si nevjerovatan menadžer."

"Nevjerovatna je vijest za engleski nogomet da se vratio. U Evertonu može obaviti nevjerovatan posao.", dodao je Guardiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi