Guardiola otvorio dušu nakon borbe sa Arsenalom: "Ispuštali su bodova, a mi smo bili tu, čekali.."

Na kraju će biti prvak, ponovo

Guardiola otvorio dušu nakon borbe sa Arsenalom: "Ispuštali su bodova, a mi smo bili tu, čekali.."

Esmer Oštraković

Ekipa Manchester Cityja predvođena De Bruyneom i Erlingom Haalandom ove sezone izgleda zaista nezaustavljivo i Inter će imati težak zadatak da ih zaustavi u napadu na titulu u Ligi prvaka.

Manchester City je odigrao fenomenalnu utakmicu protiv Real Madrida, te su na kraju ostvarili ubjedljivu pobjedu od 4:0 i prošli dalje.

Osim toga imali su jako zgusnut raspored, ali su i u ligi uspjeli da iskoriste kikseve Arsenala, te da preuzumu prvo mjesto.

O svemu tome govorio je Pep Guardiola na press konferenciji.

"Premier liga protiv Liverpoola je bila također jako teška. Došla su još dva kluba koja su se uključila u borbu za top 4. Newcastle je tu, igrati će Ligu prvaka i zaslužuju to", rekao je Guardiola, te je nastavio:

"Imali smo osam bodova zaostaka za Arsenalom koji je bio na prvom mjestu i znali smo da moramo dobijati utakmice i čekati ih da kiksaju. Da su nastavili igrati kao u prvoj polusezoni mi ne bi imali apsolutno nikakvu šansu. Ispuštali su bodove, a mi smo bili tu, to smo čekali", završio je Guardiola.

Oglasi

Jasno je da je Manchester City ponovo prvak Engleske i da Arsenal gotovo da nema nikakvih šansi da u posljednja dva kola napravi čudo.

Topnici su veći dio sezone bili na prvom mjestu, ali su u završnici uspjeli sve da upropaste i da titulu predaju u ruke svojim konkurentima.

Sve je nekako loše krenulo za Arsenal remijem protiv Liverpoola na Anfieldu kada su imali vodstvo od 2:0, ali ga nisu uspjeli sačuvati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon toga isto vodstvo prokockali su i u narednom kolu u gostima kod West Hama, a šlag na torti došao je na prvoj domaćoj utakmici poslije toga.

Došao je Southampton na Emirates, kojeg su svi već prežalili i imao je 3:1 sve do 89. minute. Topnici su uspjeli doći do boda, ali nije im očito mnogo značio na kraju obzirom da neće uzeti titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi