Otkriveno šta je De Bruyne rekao Guardioli tokom svađe, Pep objasnio cijelu situaciju

Za vrijeme utakmice s Realom

Otkriveno šta je De Bruyne rekao Guardioli tokom svađe, Pep objasnio cijelu situaciju

Edmir Škorić

Utakmicu Manchester Cityja i Real Madrida obilježila je fantastična partija tima Pepa Guardiole, ali i jedan nesvakidašnji detalj - svađa ponajboljeg svjestkog trenera na svojim nogometašem Kevinom De Bruyneom.

City je demolirao Real sa 4:0 na Etihadu u uzvratnom meču polufinala Lige prvaka, pa si je obezbijedio nastup u velikom finalu u Istanbulu 10. juna protiv Intera našeg Edina Džeke.

I iako je utakmica od početka tekla dobro, u nekom trenutku došlo je do verbalnog okršaja između De Bruynea i Guardiole. Trener je objasnio cijelu situaciju.

Pep je u jednom trenutku Belgijcu govorio: "Dodaj loptu, dodaj loptu", koju je veznjak izgubio. De Bruyne se okrenuo prema klupi, pa odgovorio: "Šuti! Šuti!".

Takve interakcije tokom utakmice nisu ništa posebno niti nesvakidašnje, ali ipak došlo je u trenucima dok je City još vodio 2:0 protiv gostiju iz Madrida i imao sve pod kontrolom.

Oglasi

“Igrali smo prebrzo u drugom poluvremenu. Kako je Gundogan ulazio u teren, odmah je izgubio loptu. Kevin se također tri puta nepotrebno pomaknuo naprijed. Previše smo žurili, a trebali smo učiniti suprotno. Treba strpljivo igrati i mijenjati strane. Zato nismo bili tako dobri kao prije", objasnio je Guardiola.

Prolazak Manchester Cityja u finale Lige prvaka bit će Guardiolina četvrta prilika da osvoji trofej. Do sada je to učinio dva puta.

Posljednji trijumf ipak je ostvario 2011. godine, kada je bio trener Barcelone. Od tada je u nogometu prošla cijela jedna era. Dovoljno je reći da je Guardiolin konkurent u tom finalu bio Sir Alex Ferguson, odnosno trener kojeg bi Španac uskoro mogao prestići po broju dobivenih utakmica u Ligi prvaka.

Guardiola je od Cityja napravio ekipu koja se smatra najboljom na svijetu i dominatna je u Engleskoj, ali nije još ekipa sa Etihada nikada osvojila Ligu prvaka.

Najčešće, čak tri puta, ispadao je u četvrtfinalu. Sada će imati drugu priliku osvojiti Ligu prvaka s Manchester Cityjem. Njegovo prvo finale s klubom dogodilo se u sezoni 2020./21., no tada je njegova ekipa izgubila od Chelseaja sa 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sada je Inter na putu do konačnog trijumfa. Hoće li Guardiola izaći kao pobjednik iz ovog okršaja? Saznat ćemo 10. juna, ali mnogi su uvjereni da je jednostavno suđeno da napokon nekadašnji klub Edina Džeke zasjedne na tron.

Naravno, mi bismo zbog Edina voljeli da on osvoji Ligu prvaka jer bi to bila kruna na njegovu veliku igračku karijeru.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi