Briljantan odgovor Guardiole na pitanje da li će Messi ili Haaland osvojiti Zlatnu loptu

Na vrhu nema mjesta za obojicu

Briljantan odgovor Guardiole na pitanje da li će Messi ili Haaland osvojiti Zlatnu loptu

Edmir Škorić

Za nekoliko dana saznat ćemo ko je osvajač Zlatne lopte za prošlu sezonu. Svi govore da je Lionel Messi po osmi puta najbolji, dok se do posljednjeg trenutka ovoj veličanstvenoj nagradi nada i Erling Haaland.

U prošloj sezoni Haaland je postigao čak 52 gola u 53 nastupa u svim takmičenjima, te je bio ključan čovjek za Guardiolin tim koji je osvojio Premier ligu, Ligu prvaka i FA kup, dok je Messi imao sasvim pristojnu sezonu u klupskom smislu s PSG-om, ali je zato osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru s Argentinom.

Vjeruje se da je to prevagnulo na stranu čarobnjaka iz Rossarija, koji će postati prvi igrač u historiji kojem će pripasti Zlatna lopta iako ne igra u Evropi, budući da je on ovog ljeta potpisao za Inter Miami.

Guardiola kao i većina trenera nije ljubitelj individualnih priznanja u fudbalu, ali svejedno je dobio pitanje o tome ko je više zaslužio Zlatnu loptu.

"Uvijek sam govorio, Zlatna lopta mora imati dva dijela. Jedan za Messija, a poslije onda za ostale. Dakle, Haaland bi trebao dobiti nagradu, da, osvojili smo tripletu, a on je zabio preko 50 golova. No, najgora Messiejva sezona je najbolja za ostale", kazao je Guardiola, pa dodao:

Oglasi

"Obojica zaslužuju tu nagradu, pa šta sada da kažem?", u svom je stilu odgovorio.

Haalandov saigrač iz Cityja, Rodri, nedavno je upitan ko će osvojiti slavnu nagradu i na iznenađenje mnogih, Španac je odbacio svog saigrača.

"Po meni, Messi će osvojiti nagradu Zlatna lopta", odgovorio je Rodri na pitanje novinara. Messi je veliki favorit i prema kladionicama, a neki izvori tvrde da mu je već rečeno da će on biti taj koji će rekordni osmi put postati najbolji igrač svijeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vjerovatno će ovo biti posljednji put da je nagrada pripala Ronaldu ili Messiju, s obzirom na njihove godine i na to da su otišli da igraju izvan Evrope. Messi bi tako imao osam, Cristiano Ronaldo pet, a godine koje dolaze iznjedrit će neke nove šampione.

Onako na prvu u prvi se red stavljaju Kylian Mbappe, Erling Haaland, Jude Bellingham, Vinicius Junior... Ima tu dosta kvalitetnih mladih igrača koji će tek da pokažu svijetu koliko su dobri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi