Iz usta samog Pepa Guardiole je izdiktirano ime njegovog nasljednika u Manchester Cityju!

Zna se ko će biti novi trener Cityja

Iz usta samog Pepa Guardiole je izdiktirano ime njegovog nasljednika u Manchester Cityju!

Edmir Škorić

Britanski list Telegraph tvrdi da je Pep Guardiola nedavno otkrio ko će ga naslijediti na klupi Manchester Cityja.

Nema nikakvih naznaka da će Pep Guardiola tako brzo napustiti City sa kojim radi nevjerovatne stvari, ali kada se to dogodi, čini se, naslijedit će ga Italijan. Barem tako je, tvrdi Telegraph, Pep rekao nakon nedavne utakmice protiv Brightona.

Prema pisanju engleskog lista, španski trener je u tunelu, na putu prema terenu, rekao pojedinim osobama da će "on biti novi trener Cityja", pogledavši prema Robertu De Zerbiju.

De Zerbi je s 44 godine jedan od najmodernijih trenera čiju ekipu je pravi užitak gledati (barem oni koji vole efikasne i atraktivne mečeve) i prema Pepovoj teoriji, mogao bi popuniti prazninu koju će ostaviti na Etihadu sljedećeg ljeta i 2025. godine.

De Zerbi je jako cijenjen, a izvanredno vodi ekipu Brightona u Premiershipu. On je tim preuzeo prije godinu dana i napravio je nevjerovatne rezultate, a "mali" klub je veoma brzo pod njegovim vodstvom postao strah i trepet za one najveće poput Cityja, Liverpoola ili Arsenala. Uostalom, igra i u Evropi.

Sjajni trener je počeo karijeru u Darfo Boariju, a kasnije je vodio Foggiju, Palermo, Benevento, Sassuolo i Shakhtar.

Oglasi

Osim toga, spominje se i kao mogući nasljednik Carla Ancelottija u Real Madridu. Iako su svi uvjereni da je izbor pao na Xabija Alonsa, neki španski mediji sugerišu da bi vrlo lako i De Zerbi mogao dobiti priliku iz snova.

Ono što je sada gotovo sigurno, ovaj stručnjak će prije ili kasnije dobiti šansu da vodi jednu od najvećih ekipa na svijetu i već sada se može konstatovati da spada u red onih najboljih trenera trenutno, iako je naravno još uvijek daleko od nivoa Pepa Guardiole, Jurgena Kloppa, Ancelottija ili Josea Mourinha.

Brighton je u posljednjoj utakmici 8. oktobra odigrao 2:2 sa Liverpoolom i trenutno je šesti na tabeli sa 16 bodova, dok vodeći Tottenham ima četiri više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada kada je okončana reprezentativna pauza, vraća se klupski fudbal, a Brightonov rival u 9. kolu Premier lige bit će upravo Manchester City. Meč se igra na Etihadu sutra od 16 sati.

Nekoliko dana kasnije Brighton će ugostiti Ajax u 3. kolu grupne faze Evropske lige. Oni se nalaze u grupi sa AEK-om i Marseilleom. AEK je lider s 4 boda, Marseille i Ajax imaju po 2, a Brighton samo jedan bod.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi