Guardiola nakon debakla: Imamo još 90 minuta, baš kao Juve i Sevilla

Trener Građana poslije poraza

Guardiola nakon debakla: Imamo još 90 minuta, baš kao Juve i Sevilla

Španski trener na klupi Manchester Cityja Pep Guardiola smatra da njegova ekipa još uvijek ima šansu da se nađe u polufinalu Lige prvaka, iako je u prvom meču četvrtfinala izgubila na Anfieldu od Liverpoola sa visokih 3:0.

Iako je ekipa Pepa Guardiole izgledala besprijekorno tokom čitave sezone, ipak je sinoć položila oružje na Anfieldu i izgledala je bespomoćno. Ipak, Pep smatra da nije sve gotovo i da postoji još 90 minuta na Etihadu u kojima je sve moguće.

"U fudbalu je sve moguće. Rezultat je takav kakav je, ali još uvijek imam osjećaj da nije gotovo. Vjerujem u svoj tim koji mi je mnogo toga dobrog pokazao ove sezone. Imamo još 90 minuta, baš kao Juventus i Sevilla. Pokušat ćemo, iako je komplikovano jer igramo protiv vrhunskog tima. Sada je teško jer nam je trebao gol, ali nismo mogli da ga postignemo", rekao je Guardiola na press konferenciji nakon utakmice i dodao:

"U ovoj prostoriji vjerovatno niko ne vjeruje da možemo proći, ali sutra ćemo uvjeriti igrače da je to moguće. Svi navijači prave drugačiju atmosferu, znamo već kako je to na Anfieldu. Znamo i to da ne smijemo kući primiti gol ako želimo dalje. Moji igrači moraju imati vjeru u sebe, oni su tim sa karakterom".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ljubitelji fudbala neće čekati dugo na revanš jer već za pet dana City na Etihadu dočekuje istog rivala i tu ćemo vidjeti da li je prednost od 3:0 bila dovoljna za Salaha i kompaniju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi