Šta je šut u okvir gola pitaju se Pep i družina?

Očajna partija Građana na Anfieldu

Šta je šut u okvir gola pitaju se Pep i družina?

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola večeras su na domaćem terenu savladali Manchester City s ubjedljivih 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Izabranici Jurgena Kloppa odigrali su fantastičnu utakmicu protiv mašinerije Pepa Guardiole koja je pripredila svojim navijačima jednu od najgorih predstava u dosadašnjem dijelu sezone. Redsi su slavili sa 3:0, a golove su postigli Salah, Oxlade-Chamberlain i Mane.

Od Cityja se u ovoj utakmici očekivalo mnogo toga i sigurno je da niko nije mogao ni sanjati da će pružiti ovako očajnu partiju. Koliko su loši bili igrači Manchester Cityja večeras na Anfieldu najbolje pokazuje statistika nakon meča.

Naime, Liverpool je imao osam udaraca prema golu Cityja, a četiri šuta išla su u okvir gola, od kojih su tri završili u mreži. S druge strane, ekipa Pepa Guardiole šutirala je 11 puta ka golu Redsa, ali nevjerovatno da nisu imali nijedan udarac u okvir gola Kariusa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi