Guardiola nakon utakmice protiv Tottenhama: Sada sam genijalac zar ne, a prije tri dana...
Trener Građana smatra da ga mnogi vide kao glavnog krivca kada njegov tim gubi, ali kada pobjeđuje svi misle da je genijalac

Zanimljiva izjava trenera Manchester Cityja

Guardiola nakon utakmice protiv Tottenhama: Sada sam genijalac zar ne, a prije tri dana...

S. Pašalić

Manchester City je danas na Etihadu savladao Tottenham minimalnim rezultatom 1:0.

Bila je ovo treća utakmica ova dva tima u posljednjih 11 dana nakon što su prethodne dvije odigrane u okviru četvrtfinala Lige prvaka.

Tottenham je slavio u prvoj utakmici četvrtfinala na svom stadionu sa 1:0, a u nevjerovatno uzbudljivoj uzvratnoj utakmici City je stigao do pobjede 4:3, ali su Spursi zbog golova u gostima prošli u polufinale ovog takmičenja.

Građani su danas golom Fodena u 5. minuti upisali nova tri boda i vratili se na vrh Premier lige te tako nastavili borbu sa Liverpoolom za naslov prvaka.

Trener Cityja Pep Guardiola je na press konferenciji nakon utakmice rekao kako mnogi smatraju da je on krivac kada njegov tim ne postigne uspjeh, ali kada pobjeđuje, svi ga smatraju genijalcem.

"Dakle, sada sam genijalac jer je postigao gol?" upitao je okupljene medije na konferenciji za novinare poslije meča u kojem je od prve minute počeo na terenu sa Philom Fodenom.

"Koliko je dobar trener? A kada sam stavio Fabiana Delpha u Londonu bilo je katastrofa? Tako vam to ide", nastavio je Guardiola.

"Svaki put kada izgubimo, na konferenciji za novinare me pitate hoću li se predomisliti o načinu na koji ćemo igrati, ukoliko se želim promijeniti."

"Uvijek čekate jedan poraz da mi sudite i kažete: 'Oh Pep, još uvijek vjeruješ u ono što radiš i hoćeš li promijeniti način na koji igraš?'", dodao je trener Cityja.

Guardiola je kritikovao suđenje na ovoj utakmici, ali rekao je novinarima da ga ne pitaju o tome.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi