Gospodski potez Bernarda Silve: Nagradu za igrača utakmice poklonio istinskom junaku

Gospodski potez Bernarda Silve: Nagradu za igrača utakmice poklonio istinskom junaku

M. Šljivak

Manchester City danas je došao do velika tri boda u duelu protiv Tottenhama.

Slavili su Građani pobjedu od 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je talentovani veznjak Phil Foden.

Iako je zabio pogodak koji je City približio tituli prvaka Engleske, mladi fudbaler Građana nije dobio nagradu za igrača utakmice.

Ova nagrada je završila u rukama reprezentativca Portugala Bernarda Silve, ali on je napravio pravi gospodski potez nakon utakmice.

Dobio je Silva nagradu, ali ju je odlučio pokloniti Philu Fodenu, koji je uz njega davao intervju.

Ovaj put nije bila "ludnica": Manchester City savladao Tottenham

Samo tri dana nakon revanš meča četvrtfinala Lige prvaka u kojem je uspio izvući rezultat dovoljan za plasman dalje, Tottenham je ponovo gostovao na Etihadu, ovaj put u okviru 35. kola Premiershipa.

Za razliku od srijede i utakmice četvrtfinala Lige prvaka ovaj put nije bilo "ludnice" na Etihadu, a City je slavio izuzetno važnu pobjedu u utrci za titulu prvaka Engleske, rezultatom 1:0.

Guardiola i Pochettino su napravili po nekoliko izmjena u sastavima u odnosu na zadnji duel, a jedan od igrača koji nisu igrali u srijedu pogodio je već u petoj minuti.

Silva je poslao loptu u kazneni prostor Tottenhama, Aguero je vratio pred gol, a mladi Phil Foden pogodio za 1:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi