Guardiola: "Ne znam kako smo danas preživjeli. Volimo fudbal, ali ovo je previše"

Pep nakon trijumfa nad Plavcima

Guardiola: "Ne znam kako smo danas preživjeli. Volimo fudbal, ali ovo je previše"

Edmir Škorić

Manchester City je danas pobijedio Chelsea sa 1:0 i plasirao se u finale FA kupa, a menadžer Građana Pep Guardiola dao je interesantnu izjavu.

City je imao dva teška meča sa Real Madridom, a onaj drugi na Etihadu u srijedu navečer trajao je čak 120 minuta i penali. Stoga je Pep Guardiola nakon pobjede nad Chelseajem rekao da "ne znam kako smo danas preživjeli".

Aktuelni prvak Engleske je slavio golom Bernarda Silve u 84. minuti, a igrao je bez nekih ključnih igrača.

"Neprihvatljivo je da su nas pustili da igramo danas. To je nemoguće, zbog zdravlja igrača. Nije normalno. Nedopustivo je nakon 120 minuta, emocija utakmice protiv Reala i načina na koji smo izgubili, iskreno.

Znam da je ovoj zemlji ovo takmičenje (FA kup) posebno, ali to je zbog zdravlja igrača. Nije mi jasno kako smo preživjeli. Danas je jedna od najvećih stvari koje sam vidio od svojih igrača. Samo želim zaštititi svoje igrače. To je nedopustivo, zdravorazumski. Ne tražim ništa posebno niti privilegij", rekao je Guardiola.

Oglasi

Je li to Pep spomenuo Savezu odnosno organizaciji?

"Mislite li da će zahtjevnost nešto promijeniti? Da to sada kažem je jedina moć koju imam ovdje. Zašto ne bismo igrali sutra? Chelsea, Manchester United i Coventry City nisu igrali tokom sedmice. Puno sam razmišljao. Sjećam se da smo prije dvije sezone u srijedu igrali s Borussijom Dortmund, a u subotu s Liverpoolom (u polufinalu FA Cupa). Na poluvremenu su vodili 3:0. Uništili su nas. Psihički se jako teško oporaviti. Rodri (Hernández), kako je igrao danas; Kyle, koji je bio povrijeđen nekoliko sedmica...

Ne razumijem kako su preživjeli. Želimo igrati fudbal, volimo igrati fudbal, ali to je previše. Branimo svoj trofej i bit ćemo ovdje. Ubili su nas (Chelsea) u tranziciji. Utakmica je bila vrlo tijesna. Pomislio sam: 'Produžeci? Ne, molim vas...'", rekao je Pep.

Što je poručio igračima nakon ispadanja iz Lige prvaka?: “Nemojte se boriti protiv svojih osjećaja. Ako si tužan, tužan si. Ako ste razočarani, razočarani ste. Tužan sam. Jako sam depresivan. Odigrali smo izuzetnu utakmicu. Rekao sam da ako si tužan, igraj se sa svojom tugom.”

City će se za trofej u FA kupu boriti protiv Coventryja ili Manchester Uniteda. Taj polufinalni meč igra se sutra s početkom u 16:30 sati, na Wembleyu, kao što se igrao i današnji Cityja i Chelseaja.

Manchester City neće odbraniti trofej Lige prvaka, no ima dobru priliku za duplu krunu. U prvenstvu je lider sa dva boda više od Liverpoola i Arsenala. Londončani trentuno gostuju Wolverhamptonu i ako pobijede, oni će makar privremeno zasjesti ponovo na vrh tabele. Liverpool sutra gostuje Fulhamu, dok će City svoj meč ovog kola odigrati naknadno.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sipuga
De magarac bori se na svim frontovima pa kukaj.popusti negdje pa neces imati tako gust rasporedw
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi