Pet zvijezda Cityja odlučilo da ide; Guardiola: "Barem on da ostane..."

Španac zabrinut

Pet zvijezda Cityja odlučilo da ide; Guardiola: "Barem on da ostane..."

Edmir Škorić

Pred Manchester Cityjem moglo bi biti jako iscrpljujuće ljeto, jer će očigledno rukovodstvo kluba morati da traga za novim igračima jer se suočava sa gubicima čak pet fudbalera.

Petorica igrača Manchester Cityja navodno razmišljaju o odlasku iz kluba uz jedan potencijalni odlazak koji najviše zabrinjava menadžera Pepa Guardiolu.

Tokom godina Guardiola je svojim uspjesima privukao neke od najvećih fudbalskih talenata, ali naravno niko od njih nije sretan kada ne igra. U Manchesteru postoji preko 25 kvalitetnih igrača, a neki naravno dobijaju malo minuta ili manje od onoga što žele. Ti nezadovoljni igrači navodno su se već izjasnili i nagovijestili odlazak na ljeto na ovaj ili onaj način.

Kako javlja španski Nacional putem portala Football 365, petorica igrača Cityja koji žele da idu su Jack Grealish, Stefan Ortega, Kalvin Philipps, Bernardo Silva i Kevin de Bruyne.

Iako je bio važan u timu Cityja, Grealish je frustriran jer ne igra dovoljno, a postoje neki velikani koji su spremni da ga dovedu. U međuvremenu, Ortega je sjajno branio, no zna da će morati da preseli na klupu kada Ederson bude potpuno spreman.

Oglasi

Za Phillipsa se kaže da je višak i njegov odlazak Guardiolu pretjerano ne brine, za razliku od potencijalnog odlaska Bernarda Silve. Portugalca žele Barcelona i PSG i vjeruje s da postoji otkupna klauzula od 50 miliona eura, tako da će ga City teško zadržati ako odluči da ide.

Kevin De Bruyne odavno je na meti bogatih Arapa, City će ga teško zadržati (Foto: EPA)

Ipak, sve njih bi Pep i prežalio, ali ga najviše brine mogući odlazak Kevina De bruynea. On ima ugovor do ljeta 2025. godine, a vrebaju ga bogati Arapi i šalju nenormalne ponude. Pep želi da KDB produži ugovor, ali pitanje je može li Belgijac ostati imun na arapske milione. Koliko god City bio financijski jak, naravno da ne može da parira Saudijskoj Arabiji.

"Barem da on ostane", navodni je komentar Pepa Guardiole na pitanje šta ako se dogodi da ova petorica napuste Etihad na ljeto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim toga, pojavljuju se čak glasine da Manchester City razmišlja o zamjeni Pepa Guardiole. Španski novinar Jorge Picon je naveo da City već gleda u budućnost i planira Pepovu zamjenu, ali nije poznato ko bi, a potom i kada zamijenio Španca.

Guardiolin City prošle sezone osvojio je Premier ligu, Ligu prvaka i FA kup. Za sada im dobro ide u prvenstvu gdje su prvi, u Ligi prvaka su ispali u četvrtfinalu od Real Madrida, dok danas igraju s Chelseajem meč polufinala FA kupa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Neka čelavi potroši novih 7 milijardi,pa če možda osvojit League cup u budučnosti...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi