Guardiola odgovorio Kloppu: Neki jednostavno žele da zarade

Guardiola odgovorio Kloppu: Neki jednostavno žele da zarade

E. Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp nedavno je govorio o tome kako pojedini timovi poput Manchester Uniteda, Manchester Cityja i PSG-a ulažu ogroman novac na pojačanja, a sada mu je odgovorio Pep Guardiola.

Unatoč krizi nastaloj zbog pandemije koronavirusa, svjedočili smo nekim velikim transferima. City je doveo Jacka Grealisha, Chelsea Romelua Lukakua, a United Raphaela Varanea i Jadona Sancha. O PSG-u je suvišno i trošiti riječi, iako su oni uglavnom, izuzmemo li Achrafa Hakimija, dovodili igrače besplatno, ali su im dali astronomske plate.

"Ne znam zaista kako United, City, Chelsea ili PSG mogu toliko da troše. Mi se s njima ne možemo porediti i očigledno da oni nemaju granica. Mi imamo i one su i te kako jasno izražene, ali imamo uspjeha u posljednje dvije godine uprskom ograničenjima", rekao je Klopp.

Sada je Pep, za čiju je vladavinu City potrošio stotine miliona eura, odgovorio Kloppu.

"Ne sudim drugim klubovima, oni rade ono što veruju da je ispravno. Pojedini vlasnici žele da zarade, naši ne. Oni žele da ulažu u tim. Ulažemo koliko možemo. Bili smo u poziciji da potrošimo 100.000.000 funti za Jacka Grealisha jer smo prodali igrače za 60.000.000 funti. Na kraju smo potrošili 40.000.000 funti. Tako mi je klub predočio situaciju. Ne znam šta će se dešavati u budućnosti", kazao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Finansijski fer-plej nas ograničava. Ko se ne slaže, može da ode na sud i izjasni se, a mi ćemo se braniti. Finansijski fer-plej je za nas pravilo, a mi pravila u potpunosti poštujemo. Desile su se određene stvari 2014. godine, čini mi se, ali sada smo u sezoni 2021/22. Svake sezone ispoštujemo finansijski fer plej. Još jednom da ponovim, postoje vlasnici koji žele da zarade za sebe. Naš klub ne želi naravno da gubi novac, ali kada ga ima, onda možemo da ga trošimo", poručio je.

On je istakao da su ranije drugi klubovi osvajali jer su imali više novca nego City, poput Arsenala ili Manchester Uniteda, a podsjetio je i na eru Romana Abramoviča koji je s Chelseajem harao Engleskom nakon silnih kupovina.

Top Komentari

user1625662227
Chelsea je najuspješniji engleski tim unazad deset godina. PSG i City, ne mogu da se ravnaju sa njima. Sada svima smeta potrošnja klubova, a dok su United i Real to radili, nikome nije smetalo. Nogomet je biznis, nema tu ništa sporno.
6 5
Osvaldo000
U zadnjih pet sezona potrosio milijardu, a prodao igraca za 300 miliona, razlika 700 miliona i sad prica o fer playu, mrs olosu
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi