Guardiola ogorčen: Reći ću igračima da nakon meča idu kući i uđu u frižider do naredne utakmice

Zgusnut raspored za City

Guardiola ogorčen: Reći ću igračima da nakon meča idu kući i uđu u frižider do naredne utakmice

E. Čaušević

Engleska Premier liga jučer jer objavila raspored utakmica koje će se igrati za vrijeme novogodišnjih praznika.

U Engleskoj je tradicija da klubovi redovno igraju utakmice u vrijeme Božića i Nove godine, a tako će biti i ovaj put. Premiership je jučer objavio raspored ovih mečeva koji je žestoko razočarao sve u Manchester Cityju.

Naime, klub s Etihada smatra da je oštećen rasporedom jer će u svega 48 sati odigrati dvije utakmice. Citys će 27. decembra gostovati kod Wolverhamptona, a samo dva dana kasnije igraju na svom terenu protiv Sheffield Uniteda.

Novi meč igrača Cityja očekuje već 1. januara, a tada će igrati protiv Evertona. Pep Guardiola je razočaran ovakvim rasporedom i poručio je da se igrači svih timova jednostavno moraju više zaštiti jer nisu roboti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kako da odigraju dva meča u 48 sati? Nakon prvog meča ću im reći da dođu kući, otvore frižider i uđu u njega. Ne šalim se stvarno. Neka budu u frižderu poslije prve utakmice i onda dođu na Etihad pred drugu. Možda kada budem pravio omlet malo popričam s njima i to je to. Ne smiju imati nikakve aktivnosti. Ovako nešto se desilo u prvoj mojoj sezoni ovdje. Igrali smo 31. decembra, pa 2. januara. Zabrinut sam za igrače jer je ovo postao biznis i o njima više niko ne brine da li su povrijeđeni ili slično. Ovaj sistem ih ne štiti i to je zaista previše. Nešto se mora mijenjati", rekao je Guardiola.

 Christmas is an open and shut case of putting the players first, says Pep Guardiola

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi