Guardiola okrivio svoje igrače za krizu u kojoj se našao City
Guardiola nije sretan sa realizacijom

Trener Građana smatra da se ponavlja situacija iz prošle sezone

Guardiola okrivio svoje igrače za krizu u kojoj se našao City

S. Pašalić

Pep Guardiola kao uzrok za krizu u kojoj se našao Manchester City vidi u lošoj realizaciji svojih igrača u završnici.

Građani su u subotu odigrali 2:2 na gostovanju kod Newcastlea i u posljednjih pet utakmica su ostvarili samo jednu pobjedu.

Trener ovog tima vjeruje da su stvari mogle biti drugačije da su njegovi igrači bili precizniji i mirniji u završnici i očekuje da se to popravi u narednom meču.

"Prilično je slično prošloj sezoni. Imali smo 24 udarca i nisu svi išli u okvir gola. Imali smo tri ili četiri situacije jedan na jedan s golmanom.", rekao je Guardiola, pa nastavio:

"Oni su pucali dva puta i postigli pogodak. Oni imaju nevjerovatnu statistiku. Trebamo nastojati da stvaramo više i manje primamo."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moraju vjerovati da sutra možemo pobijediti - to je situacija u kojoj smo trenutno", dodao je Pep Guardiola.

Manchester City će u utorak odigrati meč u gostima kod Burnleya i ovo je prilika za igrače ovog tima da poslušaju savjete Guardiole i budu precizniji.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRAVIGAZIJA
DOPINGOVANI GAD, pun IRONIJE, kada ne ide onako kako on ZELI..
0 5
user1575318267
****ar..kad je situacija dobra, onda je on zasluzan..kad je lose, onda su krivi igraci..smrad
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi