Guardiola: Ovo što mi radimo nije normalno

Menadžer Cityja ne očekuje sva četiri trofeja

Guardiola: Ovo što mi radimo nije normalno

Manchester City je sinoć na penale savladao Leicester i plasirao se u polufinala Carabao Cupa, te tako ostao u borbi za trofeje u svim takmičenjima u kojim nastupa ove sezone.

Građani u Premier ligi imaju 11 bodova više od drugoplasiranog Uniteda, u Ligi prvaka će u 1/8 finala igrati sa Baselom, u polufinalu su Carabao Cupa dok će se u FA Cupu tek uključiti u takmičenje.

Ove sezone City ima samo jedan poraz od Šahtara i to za, za njih, rezultatski nebitnoj utakmici, ali menadžer ovog kluba Pep Guardiola konstantno smiruje euforiju koja se opravdano stvara nakon svake nove pobjede.

"Ovo što mi radimo nije normalno. Pobijediti na 16 uzastopnih utakmica u Premier ligi, a u Ligi prvaka se plasirati u 1/8 finala dva kola prije završetka grupne faze i te utakmice igrati sa pretežno mlađim igračima... To nije normalno u fudbalu", započeo je Guardiola, te nastavio:

"Da osvojimo sva četiri trofeja? To se neće desiti. Jednostavno, nije realno".

"Normalno je da se neke utakmice ne pobijede, da se neki bodovi prokockaju i ispadne u knock-out fazi. Sve je moguće, ali treba realno sagledati situaciju jer ne možemo igrati četiri takmičenja sa istim igračima. Ne opterećujem se time hoćemo li osvojiti sve titule ove sezone, idemo po redu od utakmice do utakmice. Za sada sam sretan i ponosan na ovo što radimo", zaključio je Pep Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi