Guardiola: Ovo više nema smisla

Pep ne želi da se igra bez navijača

Guardiola: Ovo više nema smisla

Edmir Škorić

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola protivi se utakmicama bez prisustva publike.

Širom Evrope donose se odluke da se utakmice igraju pred praznim tribinama zbog straha od širenja zaraze koronavirusom.

Guardiola je svjestan da bi se i u engleskoj Premier ligi moglo desiti da se ostatak sezone igra bez publike, ali smatra da to onda nema smisla.

"Nogomet bez navijača? Ako ljudi ne mogu da dođu na stadion, onda to nema smisla. Napravit ćemo ono što moramo, ali ne mogu uživati u utakmicama bez navijača. Radije bih otkazao utakmice nego ih igrao bez publike", poručio je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Veliki će broj evropskih utakmica ove sedmice će biti odigran bez navijača, uključujući susrete Lige prvaka između Valencije i Atalante, PSG-a i Borussije, Barce i Napolija, ali i one u Ligi Europe između Linza i Manchester Uniteda, Intera i Getafea, Seville i Rome...

Top Komentari

K79
To bi tek bio fazon, Liverpool ceka titulu sto godina i zamisli otkazu prvenstvo zbog corone Haha
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti