Guardiola potvrdio: Gabriel Jesus van terena od četiri do šest sedmica

Potvrđene loše vijesti

Guardiola potvrdio: Gabriel Jesus van terena od četiri do šest sedmica

Brazilski napadač iz redova Manchester Cityja Gabriel Jesus bit će van terena od četiri do šest sedmica, potvrdio je to nakon sinoćnje utakmice protiv Watforda trener Građana Pep Guardiola.

City je pobijedio Watford sa 3:1, a to je bila prva utakmica koju je Gabriel Jesus propustio i to nakon što se povrijedio protiv Crystal Palacea prije dva dana.

Podsjetimo, Brazilac je imao sličnu povredu ligamenata koljena i prije skoro godinu dana, a zbog toga ga na terenu nije bilo skoro tri mjeseca. Guardiola je sinoć rekao da bi on možda mogao i preko šest sedmica biti 'out'.

"Gabriel će biti van terena od četiri do šest sedmica, možda i malo više, ali nadajmo se da će se ipak što prije vratiti", započeo je Guardiola nakon nove pobjede njegovog tima pa se osvrnuo i na De Bruynea: "Kevin je istrčao na teren u četiri poslijepodne da bi dokazao da može igrati. Imao je blagu bol, ali želio je igrati. Ako želi igrati, onda i ja želim da on igra", rekao je Pep.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako se Guardioline prognoze oko povrede Gabriela Jesusa obistine, onda će Brazilac propsutiti nekoliko veoma važnih utakmica u Premiershipu uključujući i gostovanje kod Liverpoola, a trebao bi se na teren vratiti baš pred utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Basela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi