Guardiola potvrdio odlazak napadača iz Cityja

Iheanacho ide u Leicester

Guardiola potvrdio odlazak napadača iz Cityja

Španski stručnjak na klupi Manchester Cityja Pep Guardiola potvrdio je odlazak jednog od napadača iz kluba.

Dugo vremena se pisalo o tome da će nigerijski napadač Kelechi Iheanacho otići iz Cityja u Leicester, a ovu informaciju potvrdio je i trener Građana.

"Mislim da Kelechi odlazi u Leicester. Mislim da odlazi, ali ne bih da kažem ništa pogrešno. Imamo dobru ekipu, svi mladi igrači su dobri. Želimo se boriti sa ostalim klubovima u Premier ligi i u Evropi i imat ćemo široku klubu", rekao je Guardiola.

Podsjetimo da je Iheanacho u prošlosti bio u sjeni Sergija Aguera, a nakon dolaska Gabriela Jesusa, postaloi je jasno da će on napustiti klub. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nigerijski napadač je prošle sezone odigrao 20 mečeva u Premiershipu te je postigao četiri pogotka uz tri asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi