Zvanično: Eldin Jakupović potpisao za Leicester
Foto: Leicester City

Dojučerašnji golman Hull Cityja

Zvanično: Eldin Jakupović potpisao za Leicester

Iskusni golman bh. korijena Eldin Jakupović je i zvanično postao nova akvizicija Leicester Cityja, nakon što je sa ovom engleskom ekipom potpisao trogodišnji ugovor.

Dojučerašnji drugi golman Leicestera, Ron-Robert Zieler je napustio ovu ekipu i pojačao redove njemačkog Stuttgarta, pa su Lisice ostale bez adekvatne zamjene za svog prvog golmana Kaspera Schmeichela.

A upravo ulogu zamjene za Schmeichela preuzet će Eldin Jakupović.

Ovaj 32-godišnji golman je u Leicester stigao iz Hull Cityja koji će od njegovog transfera inkasirati oko dva miliona funti.

Iskusni golman je samo jedan od igrača Hulla koji su napustili klub nakon što Tigrovi protekle sezone nisu uspjeli sačuvati premierligaški status.

"Uzbuđen sam što ću biti dijelom nečega posebnog ovdje i jedva čekam prvu utakmicu. Znam da ću se teško izboriti za mjesto u ekipi jer je Kasper Schmeichel jedan od najboljih golmana u Premier ligi", izjavio je Jakupović za zvaničnu stranicu Leicestera, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Borit ću se. Zdrava konkurencija je uvijek dobra  i samo pozitivna stvar. Čekat ću svoju priliku, tu sam i veoma sam uzbuđen."

Eldin Jakupović je rođen u Prijedoru, a iako je u prošlosti nastupao za mladu selekciju Bosne i Hercegovine, on se ipak odlučio odbiti poziv u seniorsku reprezentacije naše zemlje, te prihvatiti poziv Švicarske. Jakupović je bio dijelom reprezentacije Švicarske koja je učestvovala na Evropskom prvenstvu 2008. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti