Guardiola pronašao rješenje na golmanskoj poziciji?

Rui Patricio na meti Cityja

Guardiola pronašao rješenje na golmanskoj poziciji?

Endin Čaušević

Ekipa Manchester Cityja jučer su osvarili pobjedu u okviru prvog kola Premier lige protiv Sunderanda.

Domaća ekipa slavila je na Etihadu sa 2:1 i sa tri boda otvorila je novu sezonu Premiershipa. Pep Guardiola je debitovao na klupi Građana, a već u prvoj utakmici uspio je da priredi navijačima ove ekipe. 

Naime, španski stručnjak odlučio je na klupi ostaviti Joea Harta koji je već nekoliko sezona prvi golman Cityja. Engleski mediji prenose da ovaj potez Guardiole najvjerovatnije znači da će Hart napustiti Etihad do kraja ljetnog prelaznog roka.

Iako se špekuliše da će u City doći golman Barcelone, Claudio Bravo, čini se da je Guardiola pronašao drugo rješenje. Španski stručnjak ima namjeru da dovede golmana Sportinga, Ruija Patricija, koji je ovog ljeta sa selekcijom Portugala osvojio titulu prvaka Evrope.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi