Nesretni McNair obradovao Pepa na debiju
Foto: EPA

Autogol za pobjedu Cityja

Nesretni McNair obradovao Pepa na debiju

Midhat Šljivak

Manchester City je uz dosta muke pobijedio Sunderland s 2:1 u susretu prvog kola Premiershipa.

Ekipa Davida Moyesa dobro se suprotstavila bogatašima Pepa Guardiole, kojem je ovo bio debi na klupi Građana u Premier ligi.

Krenulo je dobro po domaće. Dosuđen je penal u četvrtoj minuti, a Sergio Aguero je pogodio za prednost od 1:0.

Prvo poluvrijeme donosi još nekoliko prilika na obje strane. I Sunderland je opano prijetio, ali se na odmor otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Ipak, u 71. minuti Jermain Defoe je zaledio Etihad. Dobio je odličnu loptu od Jacka Rodwella, te je matirao Caballera za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja je City dominirao. Pokušali su doći do pobjedničkog gola, a to im je uspjelo u 88. minuti. Delph je ubacio, a Peddy McNair u debiju pogađa vlasitu mrežu za pobjedu Cityja od 2:1.

Doskorašnji igrač Manchester Uniteda je ušao samo nekoliko minuta ranije.

Premier liga, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Sunderland 1:1 (Aguero 4'p, McNair 88'ag / Defoe 71')




Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi