Guardiola objasnio zašto je ostavio Harta na klupi

Odlučio se za Caballera

Guardiola objasnio zašto je ostavio Harta na klupi

Endin Čaušević

Ekipa Manchester Cityja ostvarila je jučer pobjedu u prvom kolu Premiershipa protiv Sunderlanda (2:1).

Španski stručnjak, Pep Guardiola, na klupi Građana debitovao je sa pobjedom, a već u prvoj utakmici uspio je iznenaditi navijače sa Etihada. Naime, Guardiola je odlučio na klupi ostaviti golmana Joea Harta, a šansu je dobio Willy Caballero.

Ovaj potez Guardiole iznenadio je sportsku javnost u Engleskoj. Ipak, dan kasnije španski stručnjak je odlučio objasniti zašto je Hart jučer ostao na klupi za rezervne igrače.

"Mislim da je Caballero imao jako dobre pripreme. Imam dosta povjerenja u njega i zato sam odlučio da on brani u jučerašnjoj utakmici. To je moja odluka i stojim iza toga. Danas se ljudi boje praviti neke drastične poteze, ali ja ne bježim od toga", rekao je Guardiola, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To ne mijenja ništa i ne znači da Hart već sljedeću utakmicu neće braniti. Imam mnogo poštovanja za njega i znam da je dobar golman. Ali, danas sam se jednostavno odlučio da Caballera".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi