Građani nisu imali strpljenja, Kraljevi ga ozbiljno prate

Mladi fudbaler dobio šansu u Schalkeu

Građani nisu imali strpljenja, Kraljevi ga ozbiljno prate

Schalke nije dobro ušao u nastavak sezone Bundeslige, ali to ne utiče na činjenicu da bi uskoro mogao dobro zaraditi od transfera.

Naime, 19-godišnji krilni fudnaler Schalkea Rabbi Matondo je nakon sjajnih ovoesezonskih partija zapao za oko brojnim velikanima, uključujući i Real Madrid.

Već neko vrijeme interes Reala za Matonda postoji, a OK Diario piše da je trener Zinedine Zidane sada dao instrukcije klupskim skautima da pomno prate mladog ofanzivca.

Matondova otkupna klauzula u ugovoru sa Schalkeom iznosi 60 miliona eura, ali je teško očekivati da bi Real bio spreman platiti toliki novac za igrača sa siromašnim iskustvom u seniorskom fudbalu (ovo mu je prva sezona u kojoj ima status prvotimca). Ipak, nakon pregovora bi Matondova cijena mogla postati puno prihvatljivija

Mladi fudbaler je rođen u Liverpoolu, ipak prve fudbalske korake je napravio u Velsu prije nego što je prije četiri godine stigao u omladinski pogon Manchester Cityja. Bilo je jasno da se radi o velikom talentu, ali Građani nisu imali strpljenja čekati njegov razvoj, pa su ga u januaru 2019. prodali Schalkeu za devet miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Transfer u Schalke ispostavio se pravim potezom za mladog fudbalera s obzirom da je u ovom klubu počeo redovno dobijati šansu.

Jedno vrijeme se špekulisalo da ga želi i Manchester United, ali su se takve špekulacije u međuvremenu stišale.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi