Guardiola spriječio Xavijev prelazak u Bayern

Veznjak Barce bio blizu Bayerna

Guardiola spriječio Xavijev prelazak u Bayern

Jedan od najboljih veznih igrača na svijetu Xavi Hernandez otkrio je da je prije šest godina bio na korak od prelaska u minhenski Bayern. 

Vezista Barcelone i španske reprezentacije je priznao da su pregovori bili u ozbiljnoj fazi, ali njegov odlazak u minhenski klub nije dozvolio tadašnji trener Barcelone Pep Guardiola. 

"Priča je bila prilično ozbiljna. Čak sam imao sastanak sa tadašnjim trenerom Bayerna, ali me je Pep zgrabio i poručio mi da ne mogu da idem”, rekao je Xavi.

“To je bila dobra odluka, moja želja je da iz Barcelone odem u penziju, a tada mi je Pep rekao da se igra “njegove” Barcelone vrti oko pojedinih igrača i da oni ne mogu da napuste klub", dodao je Xavi. 

Xavi je demantovao pisanja pojedinih medija da bi na kraju sezone mogao postati član NY Red Bulla u koji ga je, navodno, pozvao Thierry Henry, koji sa dosta usjeha nosi dres ovog kluba iz MLS-a. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ništa mi nije ponuđeno. Ne znam ništa o interesovanju iz New Yorka. Henry me nije zvao, nisam razgovarao sa njim, čak i nemam njegov broj telefona", zaključio je Xavi. 

Xavi je za prvi tim Barcelone debitovao 1998. godine i do sada je odigrao 627 zvaničnih utakmica u kojima je postigao 77 golova i podijelio 151 asistenciju. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.